Ideoita uusiin harrastuksiin ja nuorten virkistystoimintaan

ideas-for-new-hobbies-and-recreational-activities-for-young-peopleNykyisillä kiireisillä opiskelijanuorilla ei ole useinkaan aikaa erilaisten harrastusten parissa toimimiseen. Silti on hyvin tärkeää, että nuori pysyy aktiivisena ja ylläpitää terveyttä edistäviä harrastuksia ja kannustavia ihmissuhteita sekä avoimia perhesiteitä. Joskus saattaa olla kyse vain siitä, ettei nuorella ole motivaatiota aloittaa uutta harrastusta tai sen aloittaminen on ollut rahallisesti mahdotonta. Tässä kirjoituksessa perehdymme tarkastelemaan, miten nuori voi hyödyllisesti kuluttaa vapaa-aikaansa mielen ja kehon virkistäytymiseen. Artikkelissa kerrotaan vaihtoehtoja jotka eivät ole kalliita mutta jotka voivat auttaa opiskelijaelämän paineiden ja stressin lievittämisessä sekä tuoda mielihyvää muiden elämän huolien vastapainoksi.

Urheilun moninaiset mahdollisuudet

Aktiivisesti urheilevat nuoret voivat useiden tutkimusten mukaan merkittävästi paremmin kuin yksilöt jotka eivät liiku opiskelun ohessa. Itsestään huolen pitäminen ja kunnostaan huolehtiminen ei tarvitse olla kallista. Jos opiskelijalla ei ole varaa mennä esimerkiksi kuntosalille harrastamaan lihasharjoittelua ja aerobista liikuntaa, metsässä lenkkeily tai kaveriporukalla yhdessä tanssiminen voi tyydyttää tarpeen liikkua ja ilmoittautuminen muuttomiehksi sitä tarvitseville voi auttaa ylläpitämään terveellistä lihaskuntoa. Tapoja on monia, urheilulajien valitsemiseen vain mielikuvitus on rajana.

Luovuutta kehittävät harrastukset

Harrastukset joissa vaaditaan luovuutta teoreettisten tietojen lisäksi kehittävät nuoren monipuolisuutta ja hyvinvointia. Tarpeen ei kuitenkaan ole ilmoittautua maksulliselle taidekurssille tai laulutunneille maan antaa mielikuvituksen kehitellä luovia edullisia harraatuksia. Nuori voi esimerkiksi ottaa paperin ja kynän esille ja alkaa piirtää, maalata taideteoksia tai kuvittaa sarjakuvia hahmoista joita on tosielämässä tullut vastaan. Jos taide ja piirtäminen ei tunnu omalta voi keskittyä esimerkiksi käsitöiden tekemiseen tai niin lapselliselta kuin se kuulostaakin askartelemiseen. Erilaisten edullisten sisustusyksityiskohtien ja esineiden valmistaminen voi olla vapauttavaa ja mielenkiintoista sekä lisätä oman opiskelijakodin tunnelmaa ja tarvikkeina voidaan käyttää edullisia tai ilmaisia kierrätysmateriaaleja.

Kirjoita tunteesi sanoiksi

Kirjoittaminen esimerkiksi päiväkirjaan voi auttaa nuorta käsittelemään omia tunteitaan ja helpottamaan stressin aiheita. Vaikka nuorelle kirjoittaminen ei aluksi tuntuisi luontaiscentelta, aloittamisen jälkeen mahdollisesti teksti syntyykin oletettua helpommin. Jos omasta elämästään kirjoittaminen tuntuu synkältä tai vaikealta, on mahdollista myös kirjoittaa esimerkiksi lyhyitä tarinoita mielenkiintoisista aiheista ja runoja tai laulujen sanoituksia. Jos taas itse kirjoittaminen tuntuu ylivoimaisen vaikealta, hyvään romaaniin uppoutuminen voi olla oiva keino viedä ajatukset pois opiskelijapaineista.