Nuoret verkostoitukaa, se on hauskaa!

Tällä sivustolla on kerätty artikkeleita, jotka on suunnattu nuorille ja opiskelijoille. Aiheena käsitellään muun muassa: Opiskelijoiden vapaa-ajan toimintaa, musiikkitapahtumien järjestämistä ja virkistystoimintamahdollisuuksia nuorille.

Opiskelijoille ja nuorille on ylipäätänsä tärkeää toimia aktiivisesti koulun ulkopuolella. Erilaiset aktiviteetit, kuten musiikkitapahtumat ja ainejärjestötoiminta virkistävät nuoren mieltä, luovat yhteisöllisyyttä ja toimivat mukavana vastapainona opiskelustressille. Virkistystoiminnan on tutkittu vähentävän merkittävästi nuorten syrjäytymistä ja masentumista. Siksi onkin tärkeää painottaa virkistystoiminnan vaikutusta nuoren elämään. Nuori joka jää ulkopuolelle, eikä verkostoidu, on syrjäytymisvaarassa. Onneksi kuitenkin tämä otetaan huomioon ja nuorille on asetettu matala kynnys osallistua erilaiseen vapaa-ajan virkisystoimintaan. Pitää vain itse saapua paikalle, koska ketään ei voi pakottaa mukaan. Vertaistuki on tärkeää ja toisia ei syrjitä porukasta, joten kuka vain voi osallistua mukaan.

Erilaisia virkistymistapahtumia on lukuisia. Tapahtumissa voidaan tehdä lähes mitä vaan, sillä yhteenkuuluvuuden tunne ja hauskan pito yhdessä ovat avainasemassa. Ainejärjestöt järjestävät opiskelijoille hauskaa tekemistä ja osaan liittyy mukaan alkoholi, mutta on myös paljon tapahtumia, joissa jätetään alkoholi kokonaan pois. Tälläisiä yhteisiä virkistäviä tekemisiä ovat muun muassa: luontoretket, opiskelijoiden valtakunnalliset tapaamiset, musiikkitapahtumat, peli-illat ja monia muita. Opiskelijan on mahdollista itsekin vaikuttaa ainejärjestönsä toimintaan liittymällä ainejärjestön hallitukseen. Siellä toimii esimerkiksi liikuntavastaava, joka järjestää ainejärjestöön kuuluville liikkumista, oli se sitten lentopalloa tai uintia. Tapahtumat on usein neuvoteltu halvemmiksi tai jopa ilmaisiksi. Lisäksi kun mennään porukalla esimerkiksi keilaamaan, voidaan saada ryhmäalennusta.

Jos haluat tutustua tarkemmin nuorten toimintaan tai olet aloittamassa opiskeluita, löydät täältä varmasti monia vinkkejä virkistystoimintaan liittyen. Kaikilla nuorilla on oikeus kuulua johonkin isompaan joukkoon ja kenenkään ei tarvitse olla yksin. Nuoret ovat tasa-arvoisia ja jokaiselle löytyy varmasti paikka isommasta porukasta.