Varovaisuus musiikkitapahtumissa

prudence-music-eventsNuoret osallistuvat ympäri maailmaa erilaisiin musiikkitapahtumiin, mikä onkaan parempi tapa nähdä omien suosikkiyhtyeiden tai artistien esiintyvän. Tapahtumaan osallistuville nuorille esiintyjien kuuntelemisen lisäksi tilaisuus ovat myös sosiaalinen tapahtuma, jossa nähdään kavereita rennossa ilmapiirissä ja pidetään hauskaa joskus jopa useimpiakin päiviä.

Näihin tapahtumiin osallistumineen liittyy myös riskejä, jotka on hyvä pitää mielessä, vaikka tarkoitus onkin pitää hauskaa. Tässä kirjoituksessa selvitetään lyhyesti, millaisia varotoimenpiteitä kannattaa pitää mielessä tapahtumiin osallistuttaessa.

Mihin laukkuni hävisi?

Ihmismassassa osallistujat ovat lähellä toisiaan, mutta koko huomio on kiinnitetty esiintyviin artisteihin. Tämä on otollinen tilaisuus varkaalle, joka liikkuu ihmismassan seassa ja etsii mahdollisuuksia helpon rahan saamiseen. Musiikkitapahtumiin osallistuvien nuorten henkilökohtaisille tavaroille ja mukana oleville rahoille ei aina ole lukollisia säilytystiloja, jolloin laukut pidetään olalla tai lähettyvillä. Vaikka laukku olisikin tallella, varkaan on ihmispaljoudessa mahdollista avata vetoketju ja viedä arvotavarat, lompakon tai rahaa. Tapahtumaan osallistuminen saa silloin yllättävän käänteen, sillä raha voi olla tarpeellinen kotimatkan taksin maksamiseen, virvokkeiden ostamiseen tai ruoan hankkimiseen. Varastetun henkilön osalta tapahtuma on välittömästi pilalla.

Jotta tämä voidaan välttää, on tärkeää pitää vain välttämättömät tavarat mukana ja jättää arvoesineet kotiin. Jos kännykkä tai kamera on otettava mukaan, niitä ei kannata pitää repussa selässään, vaan pienessä laukussa joka on helppo pitää käsissään. Joskus kamera tai kännykkä on myös mahdollista kiinnittää nyörillä kiinni laukkuun, jolloin vaikka se lähtisikin varkaan mukaan, varas ei pääse pitkälle. Tämän lisäksi nyöriin sitominen aiheuttaa sen, että esine ei mene hajalle, jos se tippuu käsistä, sillä se jää roikkumaan laukusta nyörin varaan. Jos mahdollista, tarvittava raha ja pikkuesineet on hyvä pitää mukana lähellä ihoa tai vaatteiden sisäpuolella olevassa taskussa, jolloin varas ei helposti pääse käsiksi niihin.

Onko kaikki koolla?

Kaverista kannattaa pitää huolta väenpaljoudessa, jossa voi tapahtua monenlaista, ja jossa joskus saatetaan kuluttaa alkoholia siinä määrin, että valppaus ja reagointikyky alentuvat huomattavasti. Siksi, jotta mitään vakavampaa ei tapahdu, on hyvä huolehtia kaverista ja pitää silmällä, että koko kaveriporukka on koolla. Joskus ryhmästä eronneita henkilöitä on kadonnut jäljettömiin ja surullisia uutisia kuullaan päiviä myöhemmin hukkumistapauksista tai loukkaantumisista. Alkoholia kannattaa joka tapauksessa käyttää kohtuullisesti, sillä päihteiden vaikutuksen alaisena onnettomuusalttius kasvaa huomattavasti ja heikentynyt arvostelukyvyn puute saattaa aiheuttaa käyttäytymistä tai päätöksiä, joita myöhemmin kadutaan.